OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. szeptember 16., csütörtök 12:41

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 16., csütörtök (OS) - A Fidesz ahelyett, hogy visszatérne a jogállamiság útjára inkább eladósítja Magyarországot

    Varga Mihály óriási sikernek próbálja beállítani azt, hogy egy nap alatt rekordszinten adósították el az országot devizakötvény-kibocsátással. Ez azonban kudarc, ugyanis az uniós hitel felvétele lényegesen olcsóbb lett volna, csak a Fidesz - képmutató módon - arra hivatkozva mondott nemet rá, hogy nem akar még jobban eladósodni. Úgy tűnik, hogy az igazi ok inkább az, hogy azt az uniós pénzt nem tudták volna ellopni.  

Az uniós hitellel az volt a baja a kormánynak, hogy abból minden egyes eurót az ország fejlesztésére és az emberekre kellene fordítani, nem pedig a miniszterelnök jó barátjának gazdagodására. A Fidesz úgy adósítja el az országot, hogy közben a segítségre szoruló emberekre, a súlyos helyzetbe került családokra szinte egyetlen forintot sem fordít! A pénz nagy része ugyanis a fideszes elithez vándorol, így gyarapodott még a válság idején is 185 milliárd forinttal az ország leggazdagabb oligarchájának vagyona, miközben a rekordmagas adósság az embereket terheli.

A Fidesz miatt ráadásul még az uniós helyreállítási alapból Magyarországnak járó vissza nem térítendő támogatások sem érkeznek meg azért, mert a kormány nem tud garanciát adni arra, hogy nem fogják ellopni ezt a pénzt.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.