OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. szeptember 17., péntek 20:19

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 17., péntek (OS) -

    Az ítélet nem végleges, ugyanakkor következtében sérülhet hazánk szuverenitása, ugyanis a döntés szembe megy a magyar büntetőpolitika szigorával. Ezért az Igazságügyi Minisztérium Magyarország Kormánya nevében a mai napon kérte az ügynek a Bíróság Nagykamarája elé terjesztését és az ítélet felülvizsgálatát.

A magyar büntetőpolitika vívmányai magukért beszélnek, melynek köszönhetően hazánk a világ legbiztonságosabb országai közé tartozik. A Kormány az érintett bűnelkövetők esetében továbbra is kizárja a hatályos szabályozás szerint a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét, továbbá ragaszkodik ahhoz, hogy a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés valóban az elítélt élete végéig tartson és szabadlábra helyezhetőségének vizsgálatára kötelező kegyelmi eljárás keretében leghamarabb csak 40 év elteltével legyen lehetőség.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.