OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. szeptember 22., szerda 13:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 22., szerda (OS) - Orbánék családbarát kormánya siralmas pénzért dolgoztatja a pedagógiai asszisztenseket

    Az Eduline oktatási portál szerdai cikke hívta fel rá a figyelmet, hogy a pedagógiai asszisztensek bére 2008 óta változatlan, azaz havi nettó 145 ezer forint.

A Demokratikus Koalíció szerint elképesztő, hogy Orbánék családbarát kormánya azokat az embereket sem hajlandó tisztességesen megfizetni, akik a gyerekekkel foglalkoznak. Mindeközben épp a pedagógiai asszisztensekre hárul egyre nagyobb teher a növekvő tanárhiány miatt. Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után, a Dobrev Klára vezette új kormánnyal visszaadjuk a pedagógusok, pedagógiai asszisztensek megbecsülésést, és olyan méltó fizetést fogunk nekik biztosítani, mint Európa más országaiban, ahol már felfogták a jelentőségét annak, hogy mennyire fontos a minőségi oktatásba fektetni az energiát és megfizetni a jó pedagógusokat.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa, előválasztási jelöltje Kőbánya-Kispesten
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.