OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. szeptember 28., kedd 20:35

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 28., kedd (OS) - Egy fideszes férfi megpofozta az aktivistánkat Erzsébetvárosban - A DK feljelentést tesz

    A DK aktivistái még ma, az ellenzéki előválasztás utolsó napján is szerte az országban az utcákon vannak, hogy minél több embert buzdítsanak szavazásra. Így történt ez ma Erzsébetvárosban is, ahol a DK aktivistái szórólapokat osztogattak a járőkelőknek. Egyikükhöz, egy női aktivistához egy férfi lépett oda az Erzsébet körút és a Dohány utca sarkán, majd többször is arcon ütötte, miközben azt ordította, hogy “Orbán sokkal jobb". Ide vezetett a tízéves orbáni gyűlöletpolitika, így viselkednek a nemzeti-keresztény Fidesz szimpatizánsai, ha ellenzéki véleménnyel találkoznak.

A Demokratikus Koalíció az eset kapcsán feljelentést tesz, mert egyetlen ilyen gyűlöletbűncselekmény sem maradhat következmények nélkül! Látjuk, hogy Orbán valóban “sokkal jobb", ha a magyarok összeugrasztásáról és a gyűlöletkeltésről van szó. 2022-ben nemcsak őt és rendszerét, hanem a harag és a gyűlölet politikáját is le fogjuk váltani.

Oláh Lajos

A DK terézvárosi és erzsébetvárosi országgyűlési képviselője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.