OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 24. szombat
Ismertető


2021. október 15., péntek 07:59

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. október 15., péntek (OS) - 10 ÉVES A LAPRÓL HANGRA KÖZÖSSÉGI KEZDEMÉNYEZÉS

    Éppen 10 évvel ezelőtt, október 15-én, a fehér bot napján indult útjára a Lapról hangra közösségi kezdeményezés.  A program keretében ép látású önkéntesek olvasnak és töltenek fel nyomtatásban megjelent újságcikkeket az Informatika a Látássérültekért Alapítvány által működtetett Lapról hangra portálra mp3 formátumban. Diákok körében különösen népszerű a program, mert az érettségi előtti 50 óra közösségi szolgálat keretében is végezhető.
A hanganyagokat a Lapról hangra honlapján regisztrált vak vagy gyengénlátó emberek hallgathatják meg, és tölthetik le. Ma már 200 kiadvány több mint 11 ezer cikkéből válogathatnak a látássérült olvasni vágyó emberek. "Szívesen ajánlom mindenkinek, aki maga is szeret olvasni, és megosztaná ezt az élményt látássérült embertársaival. Nincs se helyhez, se időhöz kötve, és ha már úgyis ledőlünk olvasni, miért ne nyomjuk meg a "Felvétel"-t? Külön öröm, amikor egy látássérült felhasználó megköszöni a cikk feltöltését az erre szolgáló gombbal" – ajánlja a felolvasói munkát egyik lelkes, fiatal önkéntesünk, Luca.
Attila, látássérült olvasónk szerint "… nagyon fontos, hogy egy felolvasónak olyan hangja, hangszíne, és beszédstílusa legyen, ami alapján el tudom képzelni, hogy órákon keresztül erre az egy hangra koncentráljak. …Egy kellemes felolvasás egy kevésbé izgalmas cikket is érdekesebbé tehet."
Kontaktszemély Szuhaj Mihály kuratóriumi elnök: szuhaj.mihaly@infoalap.hu, telefon: +36 20 425 5233.


     Kiadó: Informatika a Látássérültekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.