OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. október 17., vasárnap 21:10

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2021. október 17., vasárnap (OS) - NAGY LÉPÉSEK A DIPLOMÁS LÁTÁSSÉRÜLTEK MUNKAVÁLLALÁSÁÉRT

    Hosszú évek óta dolgozik azon a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE), hogy jobb környezetben találják magukat a munkakereső diplomás látássérültek. A probléma nem újkeletű, de a megoldására használt módszerek gyakran újszerűek. A Foglalkoztatás 2019 pályázaton belül nyert támogatást a VGYKE arra, hogy megvalósítsa "AC-DC Találd meg a helyed!" elnevezésű projektjét 2020. január 1. és 2021. október 8. között.
Innovatív eleme volt a most lezárult projektnek az a diplomás látássérülteknek létrehozott zártkörű Facebook-csoport, ahová olyan videókat, podcastokat, cikket és könyvrészleteket töltöttek fel, amelyek mind azt szolgálták, hogy átadják e terület fő tudnivalóit. Új volt a Sikeres látássérültek klubjának egyetemistákkal való találkozásokra épített terve is, de a koronavírus miatt ezekből csak online kapcsolat lett. Viszont így is átment a találkozók üzenete: vakon, illetve gyengénlátóként is el lehet jutni a diplomához, később pedig jó állást lehet találni, ha kitartóak – és olykor – szerencsések vagyunk. Négy munkáltatónak tartottak az egyesület munkatársai prezentációs workshopot és szemléletformáló programot, hogy valós képet kapjanak: hány munkafeladat ellátására képesek a látássérültek, ha akadálymentes környezetben dolgozhatnak, és használhatják speciális segédeszközeiket.
A projektet a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az EMMI finanszírozta.
VGYKE Sajtóiroda
     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.