OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. november 11., csütörtök 08:57

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. november 11., csütörtök (OS) - Válaszoltak az adatkérésemre: Áder János honvédségi különgéppel ment a klímacsúcsra.

    Felmerült bennem, hogy a glasgow-i klímacsúcson a "szavak helyett cselekvésről és a hitelességről" szónokló Áder János vajon hogyan utazott a helyszínre. Beadtam egy adatkérést a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, most jött meg a válasz: nem menetrend szerinti járattal utazott az államfő, hanem honvédségi különgéppel.
Azoknak, akik azt gondolnák, hogy egy köztársasági elnök csak nem utazhat normál járattal, ajánlom figyelmébe Zuzana Caputová szlovák elnököt, aki Bécsből kereskedelmi járattal utazott Skóciába. És ahogy szokták mondani, nem esett le az aranygyűrű az ujjáról.
És nem egy egyszeri akció volt ez a részéről: tartotta magát a tavalyi vállalásához, miszerint 2030-ig klímasemlegessé teszi a szlovák elnöki hivatalt, és ennek keretében hivatali különgép helyett kereskedelmi járatokat fog használni, amikor csak lehet. Hát így is lehet ezt csinálni.
Nem zöldre festett politikusokra van szükségünk, akik beszélni tudnak, cselekedni nem, hanem olyanokra, akik hitelesek és a személyes példamutatást is fontosnak tartják. Amíg ugyanis a világ vezetői nem ismerik fel személyes felelősségüket a klímaválság kezelésében, addig nem lesz változás. Vagy változzanak, vagy távozzanak!
    
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.