OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. november 15., hétfő 10:46

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. november 15., hétfő (OS) - Az NMHH lemondott elnöke a sajtószabadság leépítésében való közreműködéséért nem jutalmat, hanem számonkérést érdemel!

        Karas Monika 41 milliós jutalmat kap miután idő előtt távozik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki pozíciójából, így lehetővé téve a Fidesznek, hogy saját emberét nevezze ki a hivatal élére újabb 9 évre. Egy normálisan működő demokráciában azonban Karas Monikának nem jutalomra, hanem jogi számonkérésre kellene számítania a magyar sajtószabadság leépítésében való közreműködéséért.
     Az NMHH is azon a névleg működő szervezetek közé tartozik, amelynek a demokratikus berendezkedés, így a sajtószabadság védelme is feladata lenne. Azonban a hatóság és annak elnöke sem tett semmit ennek érdekében, amit az is bizonyít, hogy Orbán Viktor egyetlen uniós vezetőként került fel a sajtószabadság ragadozóinak feketelistájára.
     A Fidesz célja a sajtó teljes alávetése és ellenőrzése, a médiapiac feletti uralom megszerzése, és minden olyan kritikus hang elfojtása, amely a hatalmát veszélyeztetheti.
     Helyre kell állítani a sajtószabadságot hazánkban, ezért egy minden szempontból szabad és sokszínű médiarendszert kell kialakítani a szakmai szervezetekkel közösen kidolgozott törvények alapján, amelynek megvalósulására a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.