2024. április 24. szerda

2021. november 15., hétfő 10:46

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. november 15., hétfő (OS) - Az NMHH lemondott elnöke a sajtószabadság leépítésében való közreműködéséért nem jutalmat, hanem számonkérést érdemel!

Karas Monika 41 milliós jutalmat kap miután idő előtt távozik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki pozíciójából, így lehetővé téve a Fidesznek, hogy saját emberét nevezze ki a hivatal élére újabb 9 évre. Egy normálisan működő demokráciában azonban Karas Monikának nem jutalomra, hanem jogi számonkérésre kellene számítania a magyar sajtószabadság leépítésében való közreműködéséért.
     Az NMHH is azon a névleg működő szervezetek közé tartozik, amelynek a demokratikus berendezkedés, így a sajtószabadság védelme is feladata lenne. Azonban a hatóság és annak elnöke sem tett semmit ennek érdekében, amit az is bizonyít, hogy Orbán Viktor egyetlen uniós vezetőként került fel a sajtószabadság ragadozóinak feketelistájára.
     A Fidesz célja a sajtó teljes alávetése és ellenőrzése, a médiapiac feletti uralom megszerzése, és minden olyan kritikus hang elfojtása, amely a hatalmát veszélyeztetheti.
     Helyre kell állítani a sajtószabadságot hazánkban, ezért egy minden szempontból szabad és sokszínű médiarendszert kell kialakítani a szakmai szervezetekkel közösen kidolgozott törvények alapján, amelynek megvalósulására a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát.

MSZP

Kiadó: MSZP Országos Központ