OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. november 22., hétfő 12:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. november 22., hétfő (OS) - Idén sincs okunk ünnepelni a magyar közoktatás napján

    1991 óta november 22-én ünnepeljük a magyar közoktatás napját. A Pedagógusok Szakszervezete annak idején a hazai közoktatás helyzetének, gondjainak bemutatására, valós társadalmi megítélésének elősegítésére, valamint a szükséges országos és helyi döntések meghozatala, a közös cselekvés kialakítása céljából kezdeményezte a magyar közoktatás napjának létrejöttét.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyar közoktatás a kezdeményezéstől eltelt 30 évben nem volt még olyan rossz helyzetben, mint most, 11 év orbánizmus után. Többek közt a pedagógusok megfélemlítése, plusz órákra és felesleges adminisztrációra való kényszerítése, a megbecsülés hiánya jelzik a mai magyar közoktatás sanyarú helyzetét. Sőt, Orbánék még a legnagyobb válság, a világjárvány közepén is magukra hagyták a magyar iskolákat, és sem a tanárok ingyenes tesztjét nem biztosították, sem a szakszervezetekkel nem egyeztettek ezügyben. A jövő évi kormányváltás után ezen is változtatnunk kell! Az új, köztársaságpárti kormány 2022 után vissza fogja adni a tanszabadságot, anyagi és erkölcsi értelemben is meg fogja becsülni a pedagógusokat, hogy a magyar közoktatás napja újra valódi ünnep legyen!

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, az ellenzék közös képviselőjelöltje Kőbányán és Kispesten
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.