OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2021. november 25., csütörtök 10:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - A béremelés nem lehet alku tárgya, a kormány ne zsarolja a pedagógusokat!

    Az Orbán-kormány a szakképzésben oktatók után most a közoktatásban dolgozó pedagógusokat is megfosztaná a közalkalmazotti jogviszonyuktól. Orbánék kiszolgáltatott helyzetbe akarják hozni a tanárokat, a béremelés ködös ígéretével.

A Demokratikus Koalíció szerint egyszerű zsarolás, ahogy a kormány a pedagógusokat kezeli. Ezzel a lépéssel Orbánék a közoktatás összeomlását készítik elő, hiszen még kevesebben választanák a pályát, ha a tanárok teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek. A DK szerint egyértelmű: a jövő évi kormányváltás az egyetlen garancia a magyar oktatási rendszer megmentésére és a tanárok megbecsülésének visszaállítására. Az új kormánynak végre partnerként kell kezelnie a pedagógusokat, tisztességes bért, erkölcsi megbecsülést és nyugodt feltételeket kell nekik biztosítani. Ez nem lehet alku tárgya!

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.