OS Országos Sajtószolgálat
2022. január 25. kedd
Ismertető


2021. november 25., csütörtök 14:17

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - Biztonságos kamion-parkolókat Európába! - Kósa Ádám és Deli Andor sajtóközleménye

    Az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el a tehergépjármű-parkolók biztonságáról. Kósa Ádám, a Fidesz képviselője már 2018-ban felhívta a figyelmet, hogy túl kevés őrzött parkoló van Európa útjain, ez pedig komoly problémákhoz vezethet. Deli Andor emlékeztetett: a biztonságos parkolók kiépítése hatalmas pénzügyi befektetést igényel, melyet a különböző infrastrukturális fejlesztések összekapcsolása tud orvosolni. Hangsúlyozta: az Európai Bizottság feladata, hogy koordinálja a tagállami fejlesztéseket és megfelelő pénzügyi hátteret biztosítson ezek számára.

Kósa úgy véli: "A rossz pihenési körülmények, a bűncselekmények és támadások magas kockázata csökkentik a járművezetői szakma vonzerejét, pedig a sofőrök hiánya egyre érezhetőbb". "A megoldás egy olyan harmonizált uniós szabvány alkalmazása lehetne, amely egyértelműen meghatározná a teherautó-parkolók kötelező biztonsági és kényelmi szintjét. Így el lehetne kerülni olyan tragédiákat, mint annak a román kamionsofőrnek a halála, aki idén májusban munkavégzés közben bűnbandák áldozata lett Franciaországban" - emlékeztetett.

A parkolók kiépítését össze kell hangolni más célkitűzésekkel, mint például az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának kiépítésével. Így hatékonyabban lehetne elérni a kijelölt célokokat és csökkentenének a beruházásokhoz költségeit" – emelte ki Deli Andor.
    
     Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.