OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2021. november 25., csütörtök 15:26

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - A Fidesz szerint helyes, hogy a munkáltatók 10 ezer dolgozótól visszakövetelik a fizetésük egy részét!

    A Fidesz-kormány szerint teljesen rendben van, hogy 10 ezer dolgozótól visszakövetelik a fizetésük egy részét, 80 ezertől 800 ezer forintig terjedő összegben.

A Fidesz ugyanis elutasította az MSZP határozati javaslatát a 2 éves munkaidőkeret elszámolásáról, mely szerint nem a dolgozók a hibásak azért, mert nem tudtak nekik munkát adni.

A munkáltatók a Fidesz által bevezetett 2 éves munkaidőkeretre hivatkozva követelik vissza a fizetéseket. Ez azt jelenti, hogy a dolgozóknak 2 év átlagában kell meglennie a heti 40 órás munkaidejüknek. Ez alapján több munkaadó is most azt mondja: mivel nem tudtak elég munkát adni a dolgozóiknak, visszakérik tőlük a fizetésük egy részét.

Az MSZP által benyújtott határozati javaslat szerint senkit sem lehet adósságba verni, mert betartotta a munkaszerződését, és azt tette, amit a cég vezetése kért tőle! Ezért kezdeményeztük, hogy törvény mondja ki: a munkaidőkeret végén el kell számolni, a többletórákat ki kell fizetni, a mínusz órákat pedig a cégeknek le kell nullázniuk! Egyetlen dolgozót sem lehet adósságba verni azért, mert a cége nem jól osztotta be a munkaidejét!

Ezt a javaslatot utasította el a Fidesz, és ezzel a multik oldalára állt. A végleges megoldást a kormányváltás jelenti: ahhoz, hogy megvédjük a magyar dolgozókat, 2022 tavaszán el kell zavarni a Fideszt!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.