2024. április 26. péntek

2021. november 27., szombat 09:23

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. november 27., szombat (OS) - Már több mint 70 ezer kérelem érkezett az otthonfelújítási támogatásra

A gyermeket váró vagy nevelő családokat segítő otthonteremtési programot 2021. január óta gazdagítja a 3 millió forintos, vissza nem térítendő felújítási támogatás, amellyel a kormány a családok anyagi mozgásterét tovább bővítette. Az otthonfelújítási támogatásra eddig kifizetett állami támogatások összege országosan már megközelíti a 100 milliárd forintot. Eddig összesen 277 milliárd forint összegű lakásfelújítást valósítottak meg a magyar családok a támogatás ösztönző erejének köszönhetően.
     A lakhatás biztonságát, a gyermeket nevelő családok otthonának kényelmét szolgáló maximum 3 millió forintos otthonfelújítási támogatás iránti igény annak meghirdetése óta folyamatosan emelkedik. Ez a támogatási forma azoknak a legalább (12. hetes magzati kortól 25 éves korig) egy gyermeket nevelő, vagy váró családoknak szól, akik már saját otthonnal rendelkeznek, és azt szeretnék tovább korszerűsíteni, felújítani. A megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülők a gyermekük életkorától függetlenül vehetik igénybe a támogatást. Feltétel a köztartozás-mentesség, valamint a legalább egyéves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony, amelyre az özvegyen maradt szülők elhunyt társuk után is jogosultak. A támogatás anyagköltségre és munkadíjra egyaránt fordítható, fele-fele arányban.

Kiadó: Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter