OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. november 27., szombat 09:23

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. november 27., szombat (OS) - Már több mint 70 ezer kérelem érkezett az otthonfelújítási támogatásra

        A gyermeket váró vagy nevelő családokat segítő otthonteremtési programot 2021. január óta gazdagítja a 3 millió forintos, vissza nem térítendő felújítási támogatás, amellyel a kormány a családok anyagi mozgásterét tovább bővítette. Az otthonfelújítási támogatásra eddig kifizetett állami támogatások összege országosan már megközelíti a 100 milliárd forintot. Eddig összesen 277 milliárd forint összegű lakásfelújítást valósítottak meg a magyar családok a támogatás ösztönző erejének köszönhetően.
     A lakhatás biztonságát, a gyermeket nevelő családok otthonának kényelmét szolgáló maximum 3 millió forintos otthonfelújítási támogatás iránti igény annak meghirdetése óta folyamatosan emelkedik. Ez a támogatási forma azoknak a legalább (12. hetes magzati kortól 25 éves korig) egy gyermeket nevelő, vagy váró családoknak szól, akik már saját otthonnal rendelkeznek, és azt szeretnék tovább korszerűsíteni, felújítani. A megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülők a gyermekük életkorától függetlenül vehetik igénybe a támogatást. Feltétel a köztartozás-mentesség, valamint a legalább egyéves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony, amelyre az özvegyen maradt szülők elhunyt társuk után is jogosultak. A támogatás anyagköltségre és munkadíjra egyaránt fordítható, fele-fele arányban.

     Kiadó: Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.