OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. december 2., csütörtök 09:37

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - A zuglóiak többsége új városközpontot szeretne

    Zuglónak legyen egy új, méltó városközpontja - ezzel a megkérdezettek csaknem kétharmada értett egyet a Publicus Research felmérésében. A Zugló Önkormányzata megbízásából készített kutatásból kiderül, hogy azt viszont szinte mindenki fontosnak tartja, hogy hivatali ügyeit egy helyen tudja elintézni és hogy a Bosnyák téri piacot meg kell újítani. Horváth Csaba polgármester kiemelte, hogy a jelentős többség támogató véleménye mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a kritikai észrevételeket megfogalmazók véleményére is.

November közepén mutatta be rendkívüli testületi ülésen a képviselőknek és azzal párhuzamosan a lakosságnak is Zugló Önkormányzata Horváth Csaba polgármester vezetésével a Bosnyák térre tervezett új Városközpont koncepcióját. E szerint a piac, a szakrendelő és az önkormányzat egy létesítményben kapna helyet, ezenkívül mélygarázst, közösségi teret és rengeteg zöldfelületet alakítanának ki. Az önkormányzati fejlesztés szomszédságában magánberuházásban lakó-és irodaházak épülnek majd. A két beruházás egymástól függetlenül valósul meg, de egységet alkotna. Egy kutatásban most azt mérték fel, mit szólnak a kerület lakói.

A Publicus Research kutatásában több mint 1000 főt kérdeztek meg, nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív mintában.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.