OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. december 2., csütörtök 13:18

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) -

    A negyedik hullám jelenlegi fázisáról a miniszter elmondta: az R-tényező, ami megmutatja, hogy egy ember hány embert fertőz meg, viszonylag kedvezőbben alakult, mint ahogy várható volt, ugyanakkor a szennyvizekben a víruskoncentráció emelkedett. A fertőzéseket tekintve december második hetében várható a tetőzés – hangsúlyozta a tárcavezető. Az omikronról úgy vélekedett, hogy meg kell várni, míg elegendő ismeret birtokába jutnak a szakértők ahhoz, hogy felelősséggel nyilatkozzanak az új vírusmutáns veszélyeiről.  
A vakcinák átfogó hatásvizsgálatát bemutató magyar tanulmánnyal kapcsolatban kiemelte: ez a világon a harmadik legnagyobb betegcsoporton elvégzett hatásvizsgálat, de az első, amely ötféle vakcina eredményességét összegezte.  Kijelenthető, hogy minden Magyarországon alkalmazott vakcina magas hatásfokkal védett a fertőzés ellen, és a halálozást eredményesen csökkentette, 89-98 százalék közötti mértékben – foglalta össze a neves brit orvosi szaklapban közölt eredményeket az orvosminiszter.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.