OS Országos Sajtószolgálat
2022. január 25. kedd
Ismertető


2021. december 2., csütörtök 17:14

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - Orbán Balázs: Manapság, amikor a nyugati világ feladni látszik saját értékeit, akkor Magyarországon és a régió országaiban is azon igyekszünk, hogy korunk hőseit, nagyjait, példaképeit megtaláljuk és emléküket méltóképpen ápoljuk.

    John Lukacs történész a kommunista diktatúrák elől menekült az Egyesült Államokba, és bár nem élt Magyarországon, nála jobban azonban kevesek érezték és értették a 20. század és a korai 21. század  magyar és  európai történetét – hangsúlyozta Orbán Balázs a magyar származású amerikai történészről, John Lukacsról elnevezett és az örökségét  kiállító állandó közösségi tér átadó ünnepségén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Szárnyépületében csütörtökön.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára egy, a történésztől származó idézet kapcsán arról beszélt, hogy John Lukacs értette azt, amit oly kevesen szívleltek meg a kortársai közül: az értékvállalásokat, életutakat és történeteket vizsgálni kell, hiszen akkor tárul fel a tények mögötti valóság. "Nemcsak leírni, hanem megérteni és hitelesen megírni akarta a kort, melyet vizsgált" – tette hozzá.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.