2024. április 24. szerda

2021. december 9., csütörtök 15:09

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. december 9., csütörtök (OS) - Vészjósló költségvetési hiány, nő minden magyar adóssága

Egészen dermesztő államháztartási adatok jelentek meg. Eszerint a költségvetés hiánya már közel 4000 milliárd forint, ezzel a már az év közben módosított, alaposan megnövelt hiánycélt ostromolja. Eközben az Orbán-kormány újabb kínos és kártékony rekordot döntött meg: egy hónap alatt 1000 milliárddal növelték a hiányt, erre pedig még sosem volt példa.

A DK szerint a költségvetés elszabadult hiánya növeli minden magyar adósságát. Az a pénz hiányozni fog mindannyiunk zsebéből.

Az új, demokrata kormány feladata lesz úgy növelni a jólétet, hogy azt luxuskiadások megszüntetésével és felelős gazdaságpolitikával érje el.

Molnár Csaba, ügyvezető alelnök, európai parlamenti képviselő, DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció