OS Országos Sajtószolgálat
2022. szeptember 25. vasárnap
Ismertető


2021. december 14., kedd 11:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. december 14., kedd (OS) - Itt a rezsihazugság - egekben a tűzifa ára

        Kétharmadával drágább idén a legszegényebbek által használt tűzifa, mint az áram-, gáz, és távhő-tarifamérséklés előtt. Tekintettel arra, hogy közel négymillió magyar használ tűzifát vagy szenet, esetleg vegyesen, ez azt jelenti, hogy nekik nemhogy csökkenne, inkább nő a rezsijük. Ráadásul fával leginkább a legszegényebbek fűtenek, így ez az áremelkedés több szempontból aggasztó. Sok helyen nem is kapják meg azt a mennyiséget, ami járna nekik.
     Akinek nem lesz pénze fára, nem fog befűteni, tehát megfagyhat. Vagy bárhonnan és bárhogy megszerzi, amit el tud égetni. Ilyenkor hulladékokat, használt bútorlapokat gyújtanak meg, amely környezetszennyező, egészségkárosító, többek között rákkeltő hatású.
     A fával tüzelő háztartások zömének anyagi helyzetében, illetve állami támogatás híján esélytelen, hogy a lassan megfizethetetlen fűtőanyagárak bárkit korszerű megoldásokra, így lakásszigetelésre vagy akár a földgáz bekötésére ösztönöznének.
     A DK több szociális érzékenységet és azonnali támogatást vár el a kormánytól a legszegényebbeknek, akik tűzifával fűtenek, még mielőtt emberek fognak megfagyni.

Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.