OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. december 21., kedd 14:58

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. december 21., kedd (OS) - Január 3-tól fizetés nélküli szabadságon lesznek azok a pedagógusok, akik nem rendelkeznek oltással

    A rendelet azt is rögzíti, hogy emberi erőforrások minisztere – az Operatív Törzs javaslatának figyelembevételével – a foglalkoztatottat mentesítheti a fizetés nélkül szabadság alól. Miniszteri határozat alapján a tanítási év biztonságos megszervezése érdekében az óraadók és a mesterpedagógusok heti óraszáma 20 órára emelhető, a 2022-es esztendőben ugyanakkor óraadóként csak oltott, vagy az oltás alól mentesítő orvosi szakvéleménnyel rendelkező személlyel létesíthető új jogviszony.  Köszönjük azoknak a pedagógusoknak, iskolai dolgozóknak, akik éltek az oltás lehetőségével, ezzel is hozzájárultak, hogy az új tanév is személyes, jelenléti oktatással folytatódhasson.  
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.