OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. december 30., csütörtök 15:02

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. december 30., csütörtök (OS) -

    Földünket is veszélybe sodró felelőtlen környezetrombolásunkkal elértük, hogy a szociális érzéketlenségű, legjellemzőbben csak profitéhségét többszörösen bizonyított kapitalista, illetve a diktatórikus államszocialista államrend helyett gyökeresen új társadalmat kell kialakítanunk. Amennyiben túl akarunk élni, a legközelebbi jövőben szociálisan érzékeny, gondoskodó, és a többségi közösség, a társadalom összességének együttes érdekét szolgáló államokat kell létrehoznunk. Csak néhány évünk maradt rá.
Próbáljuk ki, van-e még némi esélyünk arra, hogy gyermekeink számára is biztosíthassuk unokáink felnevelését, a békés időskor elérését, és a Földön egy olyan új emberi kultúra kialakítását, elterjesztését, amely az emberi faj leggazdagabb és legnagyobb hatalommal rendelkező töredékének jól szigetelt luxusbunkerekben való túlélésbiztosítása helyett az élhető és élvezhető környezet mások számára is elérhető megőrzését tűzné ki céljául.
Fel kell mérnünk, van-e esélyünk arra, hogy visszatérjünk közösségi felelősségérzeten alapulóan működött egykor emberibb kultúránkhoz. Amennyiben ez sem sikerül, az esetleges túlélők már csak sokkal nagyobb áldozatokat és vélhetően a történelem legnagyobb emberveszteségeit is követelő módszerekben reménykedhetnek. Közülük is csak azok, akikben a fajfenntartási ösztön nem csak az élvezethajhászás szintjére korcsosulva maradt meg.
Az alább próbaként javasolt módszer rendkívül egyszerű, és egyúttal egy előzetes esélyfelmérésre is alkalmas.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.