OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. december 31., péntek 10:28

A Magyar Alvás Szövetség közleménye
    Budapest, 2021. december 31., péntek (OS) - Alvás fogadalmak

    Újévi alvás fogadalmak
     Az egészséggel kapcsolatos újévi fogadalmak sorában idéntől ott a helye a jó alvásnak is. A leggyakoribb kívánságok, mint a dohányzásról leszokás, vagy a több mozgás mellé érdemes felvenni az elhatározások listájába a jobb alvást is, amelynek eredményeképpen a fizikai, mentális és érzelmi állapotunk megerősítése a következő hónapokban kívánatos. Az újévi alvás fogadalom az alapja lehet olyan tartós életmódbeli változásnak, amellyel erősödhet az immunrendszerünk, ellenállóbbá válik a szervezetünk a betegségeknek, és a fizikai erőnlétünk erősödésével hatékonyabbak leszünk a mindennapi tevékenységeinkben. Az alvási fogadalmak megtartásának kiinduló pontja önmagunk alvás rutinjának a felülvizsgálata, az alváshigiéniai körülmények javítása, például a hálóhely, a matrac, az ágy felülvizsgálata, és mindenekelőtt az elalvási rutin kialakítása, amelynek lényege az azonos időpontban történő elalvás és ébredés. A napi koffein bevitel csökkentése, vagy például az étkezési szokások, különösképp az esti étkezések mennyiségének és minőségének a változtatása is eredményhez vezethet. Olyan egyszerű alvást segítő eszközök használata, mint például a füldugó vagy a szemtakaró alkalmazása, számos esetben meglepő javulást eredményezhet az alvásunkban. Ahhoz, hogy az újévi fogadalmak szokássá alakuljanak, és részeivé váljanak az életünknek, már önmagában elindíthatják az önkontrollt, és annak lehetőségét, hogy a kitűzött célok irányában tudatosan haladjunk.

     Kiadó: Magyar Alvás Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.