OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2021. december 31., péntek 12:07

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2021. december 31., péntek (OS) - Ebben az évben ünnepli 15 éves fennállását MAZSISZEM és a Kazán István Kamaraszínház, akivel már évek óta szoros hazai és nemzetközi szintű kulturális zenei-színházi együttműködés van.

        A polgári esztendő méltó befejezése képpen különleges ünnepi műsort láthattak az Ódry Árpád Művészotthon és a Budapesti Nyugdíjas Pedagógus Otthon lakói, a Kamaraszínház művészeinek közreműködésével. Shakespeare: Szonettek és a klasszikus magyar írók műveiből összeállított humoros, kacagtató műsor aratott nagy sikert.
     A műsor művészeti vezetője Kriszt László elmondta, az OMSZI vezetősége Főző Vilmos és Fekete Péter államtitkár az első pillanattól kezdve támogatta a kulturális kezdeményezést, a két otthon lakói pedig nagy örömmel fogadták az élő színházi összeállítást.
     Közreműködő művészek voltak: Dombrádi Alina, Gunyecz Anna, Gergely Zsófia, Illés Tamás, Horváth László és a nigériai származású Onix Lan. A műsort rendezte Kriszt László, a műsor létrejöttét segítették: Dobos Gábor és Rosenfeld Dániel Imre kulturális menedzserek.
     A műsorról készült összeállítás hamarosan megtekinthető a kazanistvankamaraszinhaz a mindenamiszinhaz és a mazsiszem online kulturális oldalakon. Mindenkinek kívánunk egy békésebb, egészségesebb polgári újesztendőt!
     Rabbi Jismáel az ő fia mondja: Aki azért tanul, hogy taníthasson, keze ügyében lesz tanulni és tanítani; aki azért tanul, hogy gyakorolhassa, keze ügyében lesz tanulni és tanítani, megőrizni és gyakorolni." (Pirké Ávot - Atyák Példázatai tanításai 4 fej.)

     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.