OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. december 31., péntek 18:06

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2021. december 31., péntek (OS) - Kiszivárgott honvédségi visszaélés: parancsmegtagadásnak minősítik az oltás elutasítását

    Jogellenes parancs miatt a katonai ügyészséghez fordulok, miután több panasz és egy hozzám kiszivárgott jegyzőkönyv szerint a Honvédség állományában lévőket paranccsal kényszerítik az oltás felvételére, és a Btk. 444. §-a szerinti parancs iránti engedetlenségnek minősítve fenyegetik az oltást elutasítókat.

Ez a parancs nyilvánvalóan jogellenes, emberi méltóságot, ezen belül az egészségügyi önrendelkezés jogát sérti, és nincs összhangban a fizetés nélküli szabadságot mint szabadon választható lehetőséget előíró kormányrendelettel. A feltételes forgalomba-hozatali engedéllyel rendelkező oltóanyagok visszautasítása egyelőre jogában áll az embereknek, pusztán munkájuk-fizetésük megvonásával zsarolt eddig a kormány, így ez most újabb szintlépés a kényszerítésekben. Ráadásul veszélyhelyzetben nem engedik leszerelni a fegyveres testületek tagjait, miközben több alakulattól érkezett panasz és az egyik hozzám segítségért fordult bajtársunktól kapott jegyzőkönyv szerint a Honvédség arra is szükségesnek tartja felhívni az állomány tagjainak figyelmét, hogy fizetés nélküli szabadság esetén sem folytathatnak más kereső tevékenységet, így akár évekig megvonják a jövedelemszerzés lehetőségét az érintettektől...

Bővebben, a HM válaszával, a kiszivárgott jegyzőkönyv anonimizált képével: Novák Előd, a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetje elnökének Facebook-oldalán.


     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.