2024. április 26. péntek

2021. december 31., péntek 18:06

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2021. december 31., péntek (OS) - Kiszivárgott honvédségi visszaélés: parancsmegtagadásnak minősítik az oltás elutasítását

Jogellenes parancs miatt a katonai ügyészséghez fordulok, miután több panasz és egy hozzám kiszivárgott jegyzőkönyv szerint a Honvédség állományában lévőket paranccsal kényszerítik az oltás felvételére, és a Btk. 444. §-a szerinti parancs iránti engedetlenségnek minősítve fenyegetik az oltást elutasítókat.

Ez a parancs nyilvánvalóan jogellenes, emberi méltóságot, ezen belül az egészségügyi önrendelkezés jogát sérti, és nincs összhangban a fizetés nélküli szabadságot mint szabadon választható lehetőséget előíró kormányrendelettel. A feltételes forgalomba-hozatali engedéllyel rendelkező oltóanyagok visszautasítása egyelőre jogában áll az embereknek, pusztán munkájuk-fizetésük megvonásával zsarolt eddig a kormány, így ez most újabb szintlépés a kényszerítésekben. Ráadásul veszélyhelyzetben nem engedik leszerelni a fegyveres testületek tagjait, miközben több alakulattól érkezett panasz és az egyik hozzám segítségért fordult bajtársunktól kapott jegyzőkönyv szerint a Honvédség arra is szükségesnek tartja felhívni az állomány tagjainak figyelmét, hogy fizetés nélküli szabadság esetén sem folytathatnak más kereső tevékenységet, így akár évekig megvonják a jövedelemszerzés lehetőségét az érintettektől...

Bővebben, a HM válaszával, a kiszivárgott jegyzőkönyv anonimizált képével: Novák Előd, a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetje elnökének Facebook-oldalán.

Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom