OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. január 18., kedd 16:16

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 18., kedd (OS) -

    A megbeszélésen az SZTFH elnöke kifejtette, hogy a magyar trafik rendszer 2013-as bevezetése beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen amíg korábban jellemzően multinacionális cégek kezében összpontosult a dohánytermékek értékesítése, addig ma már szinte kizárólag magyar kisvállalkozások üzemeltetik a trafikokat, ezzel egyidejűleg pedig sikerült megerősíteni a hazai fogyasztók érdekeinek védelmét.

Biró Marcell kiemelte, hogy az új szabályozási rendszer egyértelmű eredményeket hozott. Magyarországon az elmúlt években 30%-ról 25%-ra csökkent a dohányosok száma a felnőtt lakosság körében. Míg 2013-ban a fiatalkorúak 45,5%-a próbálkozott dohánytermékek fogyasztásával, addig ez az arány 2020-ban 32,5%-ra csökkent. A magyar lakosság dohánytermék fogyasztásának csökkenését a forgalmazási helyek számának csökkenése is eredményezte. Míg az aktuális dohányügyi szabályozás bevezetése előtt Magyarországon közel 43 ezer üzletben volt kapható dohánytermék, addig ma 5876 dohánybolt működik országszerte, egy jól áttekinthető rendszerben.

Az osztrák fél élénken érdeklődött a magyar koncessziós eljárás mind jogi, mind pedig gyakorlati működéséről. Hannes Hoffer ügyvezető igazgató jó példának tartja a magyar koncessziós rendszert, és eredményesnek ítélte meg annak működését.
    
     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.