OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2022. január 22., szombat 14:11

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye
    Budapest, 2022. január 22., szombat (OS) - Középfokú felvételi vizsga: egy intézményben találtak szabálytalanságot

    A mai napon írta meg a középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező mintegy 73.000 tanuló. A vizsgák az előző évben már bevált járványügyi előírások betartása mellett rendben zajlottak. A vizsgák szabályszerű lebonyolítását a vizsgahelyszínek mintegy 20 %-ánál ellenőrizte a fenntartó vagy a Kormányhivatal. Egy intézményben jelentős szabálytalanságot találtak, itt a magyar feladatlapokat idő előtt felbontották, ami alkalmat biztosíthatott a visszaélésre, így az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak a  pótidőpontban kell megírnia.  
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.