2024. április 26. péntek

2022. január 26., szerda 10:37

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 26., szerda (OS) - Az általam kikért tesztbeszerzések is mutatják: a kormánynak az egészség üzlet

A 2020 márciusában túlárazva beszerzett, majd tavaly októberben elégetett 955 608 darab PCR-teszt nemcsak azt mutatja, mennyire felelőtlenül gazdálkodik a kormány az adófizetők pénzével, de azt is, hogy a COVID-biznisz fontosabb az egészségünknél.

Miután a jelen.media kiderítette, hogy a kormány 1 millió PCR-tesztet semmisíthetett meg, a külügyhöz és a kórházi csúcsszervhez fordultam. Az OKFŐ válasza szerint 2021. október 12-én 330 080 db. Maccura, 62 200 db. Clinomics és 563 328 db. Fosun PCR tesztet égetett el a SEPTOX Kft. Ez a külügy által beszerzett PCR tesztek fele: 2020 március-áprilisában a Külügyminisztérium 2 013 280 db. PCR tesztet vásárolt 4 cégen keresztül 9,4 milliárd forintért, tesztenként 2500-6000 forint egységáron. A megküldött adatokból az is kiderült, hogy további 9,3 milliárd forintért gyorsteszteket is vásároltak szintén 4 cégen keresztül, tesztenként 1100-6000 forintért.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő