OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2022. január 30., vasárnap 12:11

A Magyar Páneurópa Unió Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. január 30., vasárnap (OS) -

    6. Megszívleljük a világtörténelem egyik nagy tanulságát, nevezetesen: valamennyi je-lentős kultúra forrása a hit, vagyis a különböző vallások. Létezik nemzetközi kultúra, de az sem nemzetek feletti, míg "a multikultúra halott" (Angela Merkel 2015.).
El kell dönteni, hogy erős Európát akarunk-e, vagy atomjaira szedett világot. El kell dönteni, európai polgárok akarunk-e maradni, vagy világpolgárok.

7. Elvetjük a képlékeny, politikai érdekek mentén tetszés szerint módosítható "jogállam" kategóriát, mivel annak régi normái vannak, miközben az újabb nézetek a zsarolás és a burkolt vagy nyílt beavatkozás eszközei. Az Európai Bizottság a hatályos európai rendeletek végrehajtásának őre legyen és NE folytasson ideológiai harcot egyes tagállamokkal szemben bizonyos politikai irányzatok szolgálatában.

8. Ugyanakkor mélységesen egyetértünk az EU korábbi szerződéseiben megfogalma-zottakkal: a demokratikus egyenlőséggel, a képviseleti és részvételi demokráciával, vagyis azokkal az alapelvekkel, melyek nyomán Magyarország 2004. május elsején csatlakozott az Európai Unióhoz.
     Kiadó: Magyar Páneurópa Unió Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.