2024. május 8. szerda

2022. január 30., vasárnap 12:11

A Magyar Páneurópa Unió Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. január 30., vasárnap (OS) -

6. Megszívleljük a világtörténelem egyik nagy tanulságát, nevezetesen: valamennyi je-lentős kultúra forrása a hit, vagyis a különböző vallások. Létezik nemzetközi kultúra, de az sem nemzetek feletti, míg "a multikultúra halott" (Angela Merkel 2015.).
El kell dönteni, hogy erős Európát akarunk-e, vagy atomjaira szedett világot. El kell dönteni, európai polgárok akarunk-e maradni, vagy világpolgárok.

7. Elvetjük a képlékeny, politikai érdekek mentén tetszés szerint módosítható "jogállam" kategóriát, mivel annak régi normái vannak, miközben az újabb nézetek a zsarolás és a burkolt vagy nyílt beavatkozás eszközei. Az Európai Bizottság a hatályos európai rendeletek végrehajtásának őre legyen és NE folytasson ideológiai harcot egyes tagállamokkal szemben bizonyos politikai irányzatok szolgálatában.

8. Ugyanakkor mélységesen egyetértünk az EU korábbi szerződéseiben megfogalma-zottakkal: a demokratikus egyenlőséggel, a képviseleti és részvételi demokráciával, vagyis azokkal az alapelvekkel, melyek nyomán Magyarország 2004. május elsején csatlakozott az Európai Unióhoz.
     Kiadó: Magyar Páneurópa Unió Egyesület