OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. február 9., szerda 15:14

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 9., szerda (OS) - OCSZ-OMI-OPRA szövetségek közleménye az egyedi GYSE eszközök kritikus helyzetéről

    Tisztelt illetékesek, tisztelt honfitársaink,

Előre bocsájtjuk, hogy Szövetségeink jelen nyilatkozata figyelemfelhívás minden érintett felé a mára kilátástalan helyzetbe került, egyedi méretvétel alapján készülő gyógyászati segédeszközöket gyártó, 100 %-ban magyar tulajdonú kis és középvállalkozások nevében! Ezúton tájékoztatunk Mindenkit, ezen belül az egészségügyért felelős és illetékes hivatalokat és személyeket, továbbá mindazokat, akik eddig igénybe vették egészségügyi szolgáltatásainkat, hogy az általunk képviselt egyedi gyógyászati segédeszközöket gyártók szövetségei (OCSZ, OMI, OPRA), és ezen szervezetek tagjai 2022 tavaszától akár arra a lépésre is kényszerülhetnek, hogy a tevékenységüket a hazai betegellátási területen korlátozzák vagy beszüntessék. Ennek oka nemcsak a jelenlegi koronavírus (COVID 19) miatt kialakult járványügyi helyzet, hanem az évtizedek óta meglévő, egyre súlyosbodó, a gyógyászati segédeszközöket alul finanszírozó, számunkra elfogadhatatlan, egyben méltatlan és mára működésképtelen gazdasági helyzet is. Tagjainak meghatározó többsége mára működésképtelen helyzetbe került, dolgozókat küldtek el. Az egyedi eszközgyártók átmeneti állapotban vagy végleges helyzetbe került betegek számára készítenek pl. különféle végtagi bénulások kezelésére rögzítőket, járógépeket, gerincbetegségekre fűzőket, továbbá sérv és haskötőket, - végtag csonkoltaknak műlábakat, műkezeket vagy a lábbetegségek kezelésére talpbetéteket és ortopéd cipőket.
     Kiadó: Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.