OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. február 9., szerda 15:14

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 9., szerda (OS) -

    Széles a termékpaletta, rengeteg a beteg, akik mindegyikének egyedi ellátásra, eszközre van szüksége. Az általunk jelzett problémákra egyetlen kormányzati szerv sem nyújtott eddig segítséget, az EMMI illetékesei tavaly október óta ígérték a jelentős mértékű "gyorssegélyt" számunkra, de a múlt héten megjelenő költségvetési átcsoportosítás (3 Mrd Ft), elemei egyáltalán nem vonatkoznak az egyedi eszközöket gyártó területekre, csak bizonyos, szaküzletekben forgalmazott GYSE csoportokra. Így tehát ez a terület semmilyen segítséget sem kapott! A 100 %-ban hazai tulajdonú KKV-k, az egyedi ortopédiai eszközgyártói vállalkozásokban országosan közel 4.000 főt számláló munkavállalói közösség-, veszíti el munkahelyét, melynek pótlása a jövőben megoldhatatlan helyzetet fog eredményezni az évente több százezer segédeszközre szoruló honfitársunkat ellátó egészségügyi szolgáltatói iparágban. Utolsó segélykérésként fordulunk e terület illetékeseihez és Önökhöz, tesszük mindezt elsősorban a beteg, mozgássérült és fogyatékos honfitársaink érdekében, mert amennyiben ez az egészségügyi szolgáltatás eltűnik hazai rendszerből, a normális élet visszatérésekor már nem lesz kivel ellátni az ortopédiai, mozgásszervi rehabilitációs eszközre szoruló honfitársainkat, mert ennek személyi és tárgyi feltételei teljes mértékben meg fognak szűnni.
     Kiadó: Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.