OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2022. február 11., péntek 16:20

A Rákóczi Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. február 11., péntek (OS) - Idén újra együtt a nagyvilág magyarsága, 1000 diaszpórában élő fiatalt várnak a Rákóczi Szövetség programja. A 2022. évi Diaszpóra Programot Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség elnöke ismertetik kedden.

    2016-ban a Magyar Kormány támogatásával a Rákóczi Szövetség elindíthatta nagysikerű Diaszpóra Programját, amelyet a koronavírus járvány 2020 tavaszán felfüggesztett.

Bízunk benne, hogy idén az elmaradt utazások és találkozások megvalósulhatnak és újra együtt lehet a Kárpát-medence és a nagyvilág magyar ifjúsága.

A diaszpórában élő 10 és 25 év közötti fiatalok választhatnak a csíksomlyói zarándoklat, nyolc nyári tematikus tábor és egy adventi program közül.

A Diaszpóra Program idén lehetőséget kínál arra is, hogy a hétvégi magyar iskolákban, a különböző magyar közösségekben tevékenykedő tanárok, oktatók részt vehessenek a júliusi Összmagyar Tanártáborban.

A sajtótájékoztatón való részvételi szándékát kérjük jelezze a sajto@rakocziszovetseg.hu email címen.
    
     Kiadó: Rákóczi Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.