OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2022. február 12., szombat 12:21

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. február 12., szombat (OS) -

    A kormány az oktatás területén a következő négy évben mintegy 200 milliárd forint értékben vásárol 560 ezer tanulói és 55 ezer tanári notebookot – közölte a miniszter a köznevelés fejlesztésével kapcsolatosan. Az első 120 000 notebook többsége már meg is érkezett az országba, kiszállításuk a jövő héten veszi kezdetét a Klebelsberg Központ irányításával. Kásler Miklós úgy fogalmazott: megjelentek a digitális tankönyvek is, a módosított Nemzeti Alaptantervvel pedig a nemzeti értékek tanítását juttatták érvényre.
Kásler Miklós a beszélgetés végén kitért a kulturális beruházásokra is. Elmondta: A magyar kormány GDP arányosan az utóbbi 4 évben az európai országok közül a legmagasabb összeget fordítja a kulturális beruházásokra. 890 milliárd forint, amiről döntés született. Ha GDP arányában számolunk, akkor Magyarország 1,3 százalékot fordít a kultúrára, az európai átlag pedig 0,3 százalék - közölte a tárcavezető, aki szerint nincs olyan része a magyar kultúrának, amelyben ne történt volna fejlesztés

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.