2024. április 28. vasárnap

2022. február 12., szombat 17:32

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 12., szombat (OS) - Az orbáni lázálmok helyett beszéljünk a magyar valóságról!

Évet értékelt Orbán, zárt kapuk mögött, a Fidesz kiváltságosainak beszélt. Azoknak a kiváltságosoknak, akik az elmúlt 12 évben az irányított közpénz-lenyúlások nyertesei voltak, akik Magyarországot és a magyar embereket fentről nézik és lenézik. Akik migránsokkal riogatnak, de pénzért húszezer migránst engedtek be Magyarországra; akik Sorost és Brüsszelt szidják, de Soros és Brüsszel segítségével jutottak el oda, ahol tartanak; akik Michelin-csillagos étteremben vacsoráznak, jachtoznak, helikoptereznek az ellopott közpénzből, miközben nem látják a társadalom nagy részének mindennapi problémáit.

Ha Orbán nem félne, ha valóban lenne mire büszkélkednie 12 év kormányzás után, akkor kiállna vitázni Márki-Zay Péterrel, ahogyan az demokráciában választás előtt szokás. De ennyire nem bátor, mert tudja, hogy a csúsztatásai, terelései, féligazságai egy vitahelyzetben hamar lelepleződnének.

12 év után ott tartunk, hogy Magyarország az Orbán-kormány alatt az EU egyik legkorruptabb állama lett, a fejlettségi rangsorokban hátrébb csúsztunk, az államadósság megduplázódott, a forint soha nem látott szintre gyengült, az infláció 15 éves csúcsra ugrott.

Kiadó: MSZP Országos Központ