OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2022. február 15., kedd 10:17

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. február 15., kedd (OS) - A költségvetés tartozik a nyugdíjasoknak. A három - meseszám. Ludas Matyi is háromszor adta vissza adósságát. A magyar igazság is három…, de mikor lesz ebből valóság?

    A KSH által nyilvánosságra hozott adatok alapján, az elmúlt évben 7,4 százalékkal nőttek a fogyasztói árak. A Pénzügyminisztérium aktuális jelentésében is olvasható, hogy 2021 januárjában 3,0, júniusban 0,6, majd novemberben további 1,2 százalékkal (összességében tehát 4,8 százalékkal) emelték meg a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülteknek folyósított összegeket. Ezek alapján megállapíthatjuk: az idősek tavalyi nyugdíjemelése és az infláció közötti 2,6 százalékos különbség kiegyenlítése még várat magára.
A KSH 2021-re vonatkozó számvetése alapján, a ki nem egyenlített tartozás rendezését minden nyugdíjas joggal várja. Azt, hogy a költségvetés átlagosan havi 3.900, évi 46.800 forinttal megemelje az ellátásukat, hogy biztosítsák számukra a jelenleg fennálló hátralék kifizetését.Felelős kormányzati tisztségviselők mindig azt hangoztatják, hogy az idősek iránti megbecsülésük és tiszteletük jeléül a nyugdíjak reálértékét folyamatosan megőrzik. A reálérték megőrzésének azt a módját alkalmazták, hogy a nyugdíjakat a fogyasztói árak alakulásával egyező módon megemelik. Első lépésként az adott évre tervezett inflációval azonos mértékben növelik a nyugdíjat, majd az év közben megismert inflációs adatok alapján történnek a kiegészítő nyugdíjemelések, a különbség kiegyenlítése. Ez még várat magára.Meddig?
     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.