OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. február 16., szerda 09:04

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 16., szerda (OS) - Ungár Péter nyílt levele Hajdu Máriának -

    Tisztelt Hajdu Mária!

Bár a hivatalos megszólítás nyilván furcsa azután, hogy majdnem tíz évig egy pártban politizáltunk, de az elmúlt napok eseményei után szerintem minden félnek jobb, ha az egykor meglévő személyes viszonyokat semmisnek tekintjük.

Néhány napja a sajtóból értesülhetett róla a párt, hogy független képviselőként elindul a választásokon, miután alig pár nappal az aláírásgyűjtés megkezdése előtt hirtelen megvilágosodva rájött, hogy az ellenzéki összefogás morálisan vállalhatatlan. Ezt mindenkinek joga van gondolni, én itt csupán a következetességre szeretném felhívni a figyelmét. Mivel korábban egyazon területi szervezetben politizáltunk, ezért talán még emlékszik rá, hogy a pártszakadás után az Ön aláírásával szólítottuk fel mandátumok visszaadására azokat a képviselőket, akik kilépésük után a listán szerzett mandátumukat is magukkal vitték. Mivel az elmúlt napok alapján Önnek kiemelkedően fontos a hitelessége, ezért arra kérem, hogy ne forduljon szembe korábbi álláspontjával, és adja vissza a mandátumát. Ugyanis nem csak a pár nappal ezelőtti megvilágosodás valódiságát vonja kétségbe, de az önellentmondást súlyosbítja, hogy Ön már nem is az önállóan induló LMP listáján szerzett mandátumot 2019-ben, hanem az ellenzéki együttműködés eredményeként lehetett kompenzációs listáról bejutó képviselő.
    
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.