OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2022. február 18., péntek 07:51

A Településfejlesztési Szövetség Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. február 18., péntek (OS) - Példaértékű összefogással négy megyében, hét településen számolhat fel illegális hulladéklerakókat a Településfejlesztési Szövetség (TESZ) partner önkormányzataival együttműködésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával.

        A TESZ "Tisztítsuk meg az Országot!" program keretében benyújtott projektjavaslatát 2021. december 21-ei döntésével a támogató bruttó 85 363 469 Ft értékű támogatásban részesítette.
     A projekt keretében Abony, Bakonysárkány, Csép, Nagykőrös, Szeged, Szólád és Újszilvás területéről összesen több mint 2000 köbméter hulladék összegyűjtésére és lerakóba szállítására nyílik lehetőség. Nagykőrösön emellett a Szövetség az önkormányzati térfigyelő rendszerbe bekötött kamerák telepítését is elvégzi annak érdekében, hogy megelőzhető legyen a hulladék újbóli megjelenése.
     A TESZ kiemelt fontosságúnak tartja környezetünk védelmét, az egészséges és tiszta településeket. Közös felelősségünk tenni azért, hogy a településeinket, tájainkat elcsúfító hulladékot felszámoljuk és tegyünk azért, hogy megelőzzük a természetkárosító bűncselekményeket. A résztvevőknek ebben nagy segítséget nyújt ez a közös projekt.
     A TESZ köszönetét fejezi ki a támogatónak és partner önkormányzatainak, hogy lehetővé tették a több megyét magában foglaló kezdeményezés megvalósítását.
     A projekt az ITM valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., mint Támogató által kezelt "Tisztítsuk meg az Országot!" program keretében valósul meg.

     Kiadó: Településfejlesztési Szövetség Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.