OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. február 23., szerda 14:46

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2022. február 23., szerda (OS) - A magyar V4 elnökség programjaként mesterséges intelligencia fókuszú szemináriumon mutatkozott be a visegrádi országok csoportja Kanada szakmai közönsége előtt

    A magyar V4 elnökség programjaként, Magyarország Ottawai Nagykövetsége szervezésében 2022. február 22-én került sor a "V4 + Canada Seminar on Artificial Intelligence" című rendezvényre. A szakmai fórum fő célkitűzése Kanada és régiónk KFI eredményeinek bemutatása, valamint eredményorientált együttműködés kialakítása volt. A szeminárium lehetőséget teremtett az MI-fókuszú nemzetközi együttműködési potenciál kiaknázására, és hosszútávú közös, kölcsönösen előnyös projektek elindítására.
A szemináriumot Magyarország kanadai nagykövete, Dr. Vass-Salazar Mária nyitotta meg; beszédet mondott Vit Koziak Szlovákia, Bořek Lizec a Cseh Körtársaság és Andrzej Kurnicki Lengyelország kanadai nagykövete. A szakmai előadók Jakab Roland, az MI Koalíció elnöke, Dr. Radoslav Danilak, a TACHYUM ügyvezetője, Daniel Všetečka, a Cseh Köztársaság Ipari és Kereskedelmi Minisztériumának képviselője és Piotr Miecznikowski, a Digital Poland Foundation igazgatója voltak. A kanadai MI szektort Rafik Goubran, a Carleton Egyetem alelnöke és Allison O’Beirne, Kanada Innovációs, Tudományos és Gazdasági Fejlesztési Ügynökségének igazgatója mutatta be. A rendezvény konklúzióit Dr. Kása Ferenc, a Nemzeti Gazdasági Tudásközpont Adat és MI vezetője összegezte, míg moderátora Horváthné Négyessy Katalin külgazdasági attasé volt.
    
     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.