OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2022. február 24., csütörtök 12:07

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2022. február 24., csütörtök (OS) - Megújul a budapesti Kassák Lajos utcai nőtlenszálló

        Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával, valamint a Honvédelmi Minisztérium költségvetési forrásának bevonásával valósul meg a - KEHOP-5.2.10-16-2018-00175 - "HM VGH vagyonkezelésében lévő Budapest, Kassák Lajos utcai nőtlenszálló épületenergetikai fejlesztése" című projekt.
     Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatói döntése alapján a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala a tervezett energetikai fejlesztésre bruttó 157,22 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást kapott. Az erről szóló Támogatási Szerződés 2019. szeptember 16-án került aláírásra.
     A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség arra törekszik, hogy élen járjon a megújuló energiaforrások felhasználásában, a környezetbarát technológiák alkalmazásában. A honvédség kiemelt célja, hogy az alkalmazott környezettudatosság követendő példa legyen a dolgozók, a szakemberek és az épületbe látogatók számára.
     A korszerűsítés során megtörténik az épület homlokzatának hőszigetelése és utólagos tetőszigetelése, valamint az épületben az elavult fa nyílászárókat modern, a hőtechnikai elvárásoknak megfelelő nyílászárókra cserélik. Az épület villamosenergia-ellátásának fedezésére a tetőszerkezeten HMKE napelemes kiserőmű telepítésére kerül sor.
A projekt előkészítése 2019-ben kezdődött meg. A kivitelezés befejezésének tervezett időpontja 2022 második fele.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.