OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2022. február 25., péntek 14:17

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2022. február 25., péntek (OS) - A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a kialakult ukrán-orosz háborús konfliktusban tevékenyen részt vesz a menekültek megsegítségében. A mindennapi ételosztások mellett humanitárius katasztrófák során is segítséget nyújtó krisnás Ételt az Életért Program jelenleg is készen áll az érkező tömegek étkeztetésére.

    Az ellátás megszervezése tekintetében az egyház már felvette a kapcsolatot az illetékes kormányzati szervekkel, illetve karitatív szervezetekkel és az események alakulásához igazodva készül fel az akció megkezdésére. Az Indiai Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének felkésére részt vesz azoknak az indiai állampolgároknak az étkeztetésében is, akiket hazánkon keresztül kívánnak kimenekíteni Ukrajnából és visszajuttatni hazájukba. Számukra a napi egyszeri, tradicionális vegetáriánus meleg étel mellett további étkezésekhez felhasználható hideg élelmet is biztosítanak. Szükség esetén lelkészi tevékenység nyújtásával is segítik épségben történő hazajutásukat.

Az Ukrajnában élő helyi Krisna-hívők Ételt az Életért programja is oroszlánrészt vállal a bajba jutottak megsegítése terén. A destabilizált kelet-ukrajnai régióban 2014 óta mindennaposak az ételosztások, melyre a jelenlegi helyzetben még nagyobb szükség van.

A hazai hívők mindemellett több ízben békemeditációt is szerveznek, és folyamatosan imádkoznak embertársaikért és a helyzet mielőbbi békés rendezéséért.

A Krisna-hívők megkezdik az adományok gyűjtését is a menekültek megsegítésére.
    
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.