OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2022. február 27., vasárnap 07:46

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. február 27., vasárnap (OS) - Aktív békepolitikát ajánl a kormánynak a Békekör

    Mivel az USA és a NATO elutasította Oroszország jogos biztonsági követelésének teljesítését, Oroszország katonai megoldáshoz folyamodott, hogy Ukrajna ne válhasson a NATO tagjává, s Amerika ne használhassa ki a volt szovjetköztársaságot ellene. Sajnáljuk, hogy kormányfőnk nem fogadta meg javaslatunkat, Putyin elnökkel folytatott tanácskozásán nem ismerte el az orosz követelés jogosságát, nem kötött különalkut biztonságunk kölcsönös szavatolásáról. Ukrajna példája arra int, hogy ütközőzónává válhatunk, ha az USA továbbra is tagadja Oroszország biztonsághoz való jogát, nem hajlandó beérni a NATO 1997 előtti határaival, Oroszország pedig újabb katonai lépésre szánja magát. Nemzeti sorskérdéssé vált, hogy a kormány ne akadályozza, hanem segítse a Moszkva kezdeményezte új európai kollektív biztonsági rendszer megteremtését, a kézfogást Európa keleti és nyugati fele között. A Nyugatnak garantálnia kell Oroszország biztonságát, Oroszországnak pedig a Nyugatét! A NATO-nak le kell mondania arról, hogy biztonságát Oroszország kárára érvényesítse! A biztonság egy és oszthatatlan. Javunkra válna, ha az USA és a NATO feladná terjeszkedő politikáját, s belátná, hogy nincs tovább. A magyar kormánynak aktív békepolitikára kell vállalkoznia a NATO-ban, hogy ráébressze szövetségeseit is a közös érdekre. Kiegyezésre kell ösztönöznie a NATO-t Moszkvával, mielőtt még késő volna, s Ukrajna elvesztése után a mi vérünket akarnák ontani idegen célokért.
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.