2024. április 29. hétfő

2022. március 3., csütörtök 00:11

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2022. március 3., csütörtök (OS) - A Krisna-hívők február 27. óta dolgoznak a menekültek megsegítésén. Ételt az Életért humanitárius programjuk a hazai rászorulók (napi 2000 fő) szokásos napi ellátásával párhuzamosan folyamatosan szállít meleg ételt az ukrajnai háború elől menekülő rászorulóknak is (+2000 adag). Az élelmezési segélyakció 4 fókuszpontja: a határátkelők, az indiai diákok, a befogadó központok, valamint a határon túliak támogatása.

A hazánkba érkező menekültek ellátása a határátkelőkön zajlik, a helyi igényeknek megfelelően, annak a több ezer indiai diáknak az étkeztetése pedig, akiket Magyarországon keresztül evakuálnak Indiába, a budapesti gyűjtőpontokon történik. A hívők a menekültek számára fenntartott fővárosi szálláshelyre és a Nyugati pályaudvarra is szállítanak meleg ebédet, valamint a határon túlra, kárpátaljai lakosoknak is juttattak át segélyadományt, takarókat, konzerveket, használati tárgyakat.

Az Ételt az Életért humanitárius program kaotikus helyzetben is friss, meleg és tápláló ételt tud felszolgálni mind a menekülteknek, mind a mentésben résztvevőknek. Az országban található Krisna-templomok és a gyülekezet bevonásának köszönhetően az egyház a menekültek elhelyezésében is aktívan részt vállal. Mindemellett lelki segélyt is nyújt, valamint rendszeresen szervez békemeditációt a helyzet mielőbbi rendeződéséért. A segélyakcióhoz szívesen fogadják a lakosság támogatását.

www.krisna.hu
www.eteltazeletert.hu