OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. március 3., csütörtök 00:11

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2022. március 3., csütörtök (OS) - A Krisna-hívők február 27. óta dolgoznak a menekültek megsegítésén. Ételt az Életért humanitárius programjuk a hazai rászorulók (napi 2000 fő) szokásos napi ellátásával párhuzamosan folyamatosan szállít meleg ételt az ukrajnai háború elől menekülő rászorulóknak is (+2000 adag). Az élelmezési segélyakció 4 fókuszpontja: a határátkelők, az indiai diákok, a befogadó központok, valamint a határon túliak támogatása.

    A hazánkba érkező menekültek ellátása a határátkelőkön zajlik, a helyi igényeknek megfelelően, annak a több ezer indiai diáknak az étkeztetése pedig, akiket Magyarországon keresztül evakuálnak Indiába, a budapesti gyűjtőpontokon történik. A hívők a menekültek számára fenntartott fővárosi szálláshelyre és a Nyugati pályaudvarra is szállítanak meleg ebédet, valamint a határon túlra, kárpátaljai lakosoknak is juttattak át segélyadományt, takarókat, konzerveket, használati tárgyakat.

Az Ételt az Életért humanitárius program kaotikus helyzetben is friss, meleg és tápláló ételt tud felszolgálni mind a menekülteknek, mind a mentésben résztvevőknek. Az országban található Krisna-templomok és a gyülekezet bevonásának köszönhetően az egyház a menekültek elhelyezésében is aktívan részt vállal. Mindemellett lelki segélyt is nyújt, valamint rendszeresen szervez békemeditációt a helyzet mielőbbi rendeződéséért. A segélyakcióhoz szívesen fogadják a lakosság támogatását.

www.krisna.hu
www.eteltazeletert.hu
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.