2024. május 3. péntek

2022. március 3., csütörtök 16:35

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 3., csütörtök (OS) -

Egyúttal immár elérhető honlapunkon, a www.ajbh.hu-n az a menüpont is, ahol – közösségi oldalunk mellett – magyar, ukrán és angol nyelven további, rendszeresen frissülő menedékjogi információkkal biztosítjuk a háború elől Ukrajnából hazánkba érkezők tájékozódását" – emelte ki az ombudsman.
A Hivatal munkatársai például az ügyintézésben, jogi tanácsadásban, a menekültek számára legfontosabb információk átadásával segítik személyesen a hozzájuk fordulókat, valamint tájékoztatást nyújtanak az alapvető jogokat érintő panasz kezdeményezésének a lehetőségéről, és a humanitárius segítségnyújtásban is közreműködnek.
Az ideiglenes ombudsmani területi iroda megnyitását követően dr. Kozma Ákos és kollégái átadták karitatív szervezetek részére azokat az adományokat, amelyeket az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala dolgozói ajánlottak fel az Ukrajnából, a háború elől menekülők megsegítésére.

Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala