OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. március 3., csütörtök 16:35

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 3., csütörtök (OS) -

    Egyúttal immár elérhető honlapunkon, a www.ajbh.hu-n az a menüpont is, ahol – közösségi oldalunk mellett – magyar, ukrán és angol nyelven további, rendszeresen frissülő menedékjogi információkkal biztosítjuk a háború elől Ukrajnából hazánkba érkezők tájékozódását" – emelte ki az ombudsman.
A Hivatal munkatársai például az ügyintézésben, jogi tanácsadásban, a menekültek számára legfontosabb információk átadásával segítik személyesen a hozzájuk fordulókat, valamint tájékoztatást nyújtanak az alapvető jogokat érintő panasz kezdeményezésének a lehetőségéről, és a humanitárius segítségnyújtásban is közreműködnek.
Az ideiglenes ombudsmani területi iroda megnyitását követően dr. Kozma Ákos és kollégái átadták karitatív szervezetek részére azokat az adományokat, amelyeket az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala dolgozói ajánlottak fel az Ukrajnából, a háború elől menekülők megsegítésére.

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.