OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2022. március 3., csütörtök 18:35

A Magyar Elhízástudományi Társaság közleménye
    Budapest, 2022. március 3., csütörtök (OS) - "Boldogabb, egészségesebb, hosszabb életet mindenkinek!"TEGYÜNK KÖZÖSEN LÉPÉSEKET AZ ELHÍZÁS MEGFÉKEZÉSÉRE

    A Földön 800 millióan, vagyis minden hatodik felnőtt él együtt az elhízás betegséggel, és további mintegy 2 milliárdan túlsúlyosak. Hazánkban minden harmadik felnőtt, és minden ötödik gyermek elhízott. Az Elhízás Világnapján a Magyar Elhízástudományi Társaság együttes cselekvésre szólítja fel a kormányzati, önkormányzati, szakmai szervezeteket és a betegszervezeteket a hazai elhízás megfékezésére. A népegészségügyi jelentőségű lépések megtételében a döntéshozók, az egészségügyben dolgozók, a munkahelyek humán erőforrás menedzserei, valamint a túlsúllyal élők betegszervezete együttműködésére számít. Összefogást, egységes fellépést kezdeményez. Az elhízás visszaszorítása elsődleges feladatot jelent napjainkban, ezáltal csökkenthetjük a krónikus nemfertőző betegségek epidémiaszerű megjelenését, javíthatjuk a lakosság életminőségét és ellánállóképességét a fertőző betegségekkel szemben, valamint az egészségügyre nehezedő társadalmi terhet mérsékelhetjük. Csakis közös fellépéssel állíthatjuk meg az elhízás növekvő trendjét, és adhatjuk meg mindenki számára a legjobb esélyt arra, hogy boldogabb, egészségesebb és hosszabb életet éljen!
További információ: Dr. Halmy Eszter Tel:+36209292472
     Kiadó: Magyar Elhízástudományi Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.