OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2022. március 4., péntek 18:43

A Magyarországi Református Egyház Zsinata Kommunikációs Szolgálat közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 4., péntek (OS) - A magyarországi reformátusok támogatásáról biztosította a kárpátaljai testvéreket a négy magyarországi református püspök Beregszászon. A delegáció találkozott Zán Fábian Sándorral, a Kárpátaljai Református Egyház püspökével és Viktor Mikitával, Kárpátalja kormányzójával is.

    Támogatásukról és együttérzésükről biztosították a háború miatt szenvedőket a Magyarországi Református Egyház püspökei beregszászi látogatásukon. Balog Zoltán, a Zsinat lelkészi elnöke a helyi református templomban mondott igehirdetésében arról beszélt, hogy a reformátusoknak nincs fegyveres háborújuk, hanem a lelkekért harcolnak. A püspök legalább olyan fontosnak nevezte azokat, akik Kárpátalján maradtak, mint az otthonukat elhagyókat, akik – mint fogalmazott – "hazajöttek otthonról".

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke ara emlékeztette a kárpátaljai reformátusokat, hogy évszázadok óta összetartoznak velük, Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke pedig azt hangsúlyozta: szükségünk van egymásra, de szükségünk van az emberen túli, isteni segítségre is. Pásztor Dániel, tiszáninnei püspök látogatásuk céljáról azt mondta: szerették volna tettekben is kifejezni a kárpátaljai testvérekkel való összetartozásukat.
     Kiadó: Magyarországi Református Egyház Zsinata Kommunikációs Szolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.