OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. március 7., hétfő 09:06

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2022. március 7., hétfő (OS) - A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) támogatást szervezett az Ukrajnából érkezett menekültek megsegítésére.

    A BDSZ ezekben a vészterhes időkben, szolidáris az ukrán néppel, a munkavállalókkal és a szakszervezetekkel.
Mélyen átérezzük azt a tragikus helyzetet, amelyben a dolgozók, termelés helyett, fronton kell, hogy harcoljanak egy szomszédos ország katonáival, miközben az otthon maradt gyermekeiket, családjukat kell félteniük.
Nem maradhatunk tétlenek, amikor a szomszédunkban háború dúl!
A BDSZ elnökségének döntése alapján a rászorulók számára támogatást biztosítunk. Ennek pénzügyi keretét egymillió forint összegben állapítottuk meg, amennyiben a hajdúszoboszlói üdülőnk alkalmas szálláshelyként, azonnal felajánljuk, az otthonukat elhagyni kényszerülő embertársainknak. A határ menti alapszervezetünket megkértük, hogy kísérje figyelemmel a menekültek helyzetét és elsősorban a gyermekek, szüleik, hozzátartozóik számára tegyenek javaslatot a támogatásra.
Az industriAll Global Union, a világ ipari szakszervezeti szövetsége garantálja, hogy a szakszervezethez és azok tagjaihoz jutnak el az adományok, azért a támogatás egy részét az általuk megadott egyszámlára utaljuk, az industriAll Europe (Európai Ipari Szakszervezeti Szövetség) kérését is figyelembe véve. A BDSZ alapszervezeteihez, tagságához is levélben fordultunk, kérve, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a BDSZ szolidaritási akciójához.

     Kiadó: Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.