OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2022. március 7., hétfő 10:35

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért közleménye
    Budapest, 2022. március 7., hétfő (OS) - Az elmeosztály foglya lett a közös képviselő:nyomoz a rendőrség a kórházi túlkapás miatt Ágyhoz kötözték és kábultra gyógyszerezték a pszichiátrián az idős közös képviselőt, akit mindenki szeretett a társasházban. Rendőrségi nyomozás indult, de a kórház most visszatartja a dokumentumokat, melyekből kiderülne: feleslegesen aláztak meg egy egészséges embert.

    Egy Somogy megyei társasház feldúlt lakója különös panasszal fordult egy jogvédő szervezethez: a ház idős közös képviselőjét bezárták a pszichiátriára. Saját lánya beutalót íratott a háziorvossal, mondván, hogy édesapja mentális gondokkal küzd, majd rosszullétet színlelve elcsalta őt a kórházba. Ott már felkészülten várták őket, hatan fogták közre, hogy elkísérjék a zárt osztályra.

A férfinek eszébe sem volt együttműködni, ezért később az ágyához kötözték és erős skizofrénia elleni szereket adagoltak neki, noha éppen úgy reagált a történtekre, ahogy bárki más tette volna a helyében.

A közös képviselő régóta kiválóan látta el feladatait, a ház lakói le is döbbentek rajta, hogyan kerülhetett be a zárt osztályra, hiszen mindig számíthattak rá.

Ennek köszönhette, hogy a ház egyik lakója panaszt írt a jogvédőknek, akikkel közös erővel kimentették őt a kórházból, majd rendőségi feljelentést tettek a történtek miatt.

A nyomozás azonban nem haladhatott a szokott ütemben, mivel a kórház nem adta ki a dokumentumokat a rendőrségnek. Így a szervezet most az adatvédelmi hatósághoz fordult panasszal az ügyben.

     Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.