OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2022. március 7., hétfő 13:49

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye
    Budapest, 2022. március 7., hétfő (OS) - A forint árfolyamát meg kéne védeni

    Az Egyesület elnöksége sok tapasztalatot szerzett már azzal kapcsolatban, hogy a forintgyengülésnek milyen súlyos következménye van, hiszen ez devizahiteles családok százezreinek tette tönkre az életét. A jelenlegi helyzetben pedig már mindenkit fenyeget a forintgyengülés következménye, ami az elmúlt alig két hétben bekövetkezett. Érdekes módon, még az ukrán hrivnya és a bolgár leva is erősödik a forinthoz képest, de a háború kezdetén K. Sevcsenko ukrán jegybankelnök közölte, rögzítik a hrivnya árfolyamát, ennek köszönhetően nem vesztett árfolyama a főbb devizákkal szemben., nem kell aggódni a bolgár leváért sem, mert ennek árfolyama az euróhoz van rögzítve. De a magyar forint rövid idő alatt eddig 20 %-os esést produkált, ezért mindenképpen szükségesnek tartjuk, hogy a forint védelme érdekében a Magyar Nemzeti Bank, mint "a forint első számú őre" beavatkozzon ! -akár az árfolyam rögzítésével stabilizálják a forint állapotát.  A szomorú helyzet az, hogy a forint úgy viselkedik, mintha Magyarország nem lenne tagja az Európai Uniós közösségnek, bízunk benne, hogy a jegybank és az uniós intézmények nem fogják tétlenül végignézni a forint tragédiáját.
     Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.