OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. március 8., kedd 17:50

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 8., kedd (OS) - A járvány lecsengésével tovább gyorsítja a kormány a várólisták csökkentését

    A járvány visszahúzódásával, a betegek számának csökkenésével az egészségügy is visszatér a normális működési rendre és a kormány újabb döntést hozott a koronavírus-járvány miatt kialakult várólisták csökkentésének felgyorsítására.  Az eddig halasztott műtétek elvégzése után a kórházak több pénzt kapnak. A járvány miatt a kormány erre az évre összesen 13,6 milliárd forintot biztosított a halasztott műtétek elvégzésére – amit Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a keddi sajtótájékoztatón jelentett be.

Magyarországon a járvány alatt is minden életmentő és halaszthatatlan beavatkozást elvégeztek, senki nem maradt ellátás nélkül, ugyanakkor a kórházak leterheltsége miatt a halasztható műtétek egy részét átütemezték, ami a várólisták meghosszabbodásával járt. A járványhullámok között a kórházak végezték a halasztott műtéteket, de a visszatérő jáványhullámok miatt így is sok műtét vár még pótlásra. A tavaly novemberben elindított várólista csökkentési program hatására jelentősen emelkedtek a műtétszámok, azonban a járvány ötödik hulláma ismét lassította a műtétek végzését. Most, hogy a járvány ötödik hulláma is visszavonult, a kormány a várólistán lévő műtétek mielőbbi elvégzését ösztönzi.

A kormány korábbi várólista csökkentési programja sikeres volt, hiszen 70 ezerről 28 ezerre csökkentette a várólistákon szereplők számát.

     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.