2024. május 5. vasárnap

2022. március 9., szerda 10:51

Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 9., szerda (OS) -

A rendezvényen részt vevő több mint kétszáz energetikai auditor és szakreferens, energiakereskedő és vállalatok energetikus plenáris előadás keretében kap tájékoztatást az aktuális jogalkotói feladatokról a klímavédelemben, az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer első évének tapasztalatairól és a hitelesített energiamegtakarítás másodlagos piaci nyilvántartás kialakításának előkészítéséről.
A résztvevők önálló szekciókban hallgathatnak előadásokat az energiagazdálkodásban szerzett tapasztalatokról és kerekasztal beszélgetés keretében oszthatják meg tapasztalatainkat a jogértelmezésben és a hozzá kapcsolódó kérdésekre adott válaszokban.
A párhuzamos szekciókban folyó előadások témái az energetikai veszteségfeltárás, auditálás, az alternatív járműhajtások, az energiahatékonysági projektek finanszírozási megoldásai. Önálló szekcióban foglalkoznak az ISO 50001 alapú energiagazdálkodási rendszerek bevezetésének és fenntartásának tapasztalataival, majd workshop jellegű csoportos munka keretében szerveznek a szabványalkalmazók számára hasznos helyzetgyakorlatokat.
A konferencia alkalmával rendezett table-top kiállításon energiahatékonyságot növelő eszközök és/vagy szolgáltatások, a hatékony energiagazdálkodáshoz nélkülözhetetlen mérőrendszerek kerülnek bemutatására.
Önálló szekcióban kerül sor a tehetséges fiatal energetikusok bemutatkozására, elsősorban az Energetikai Szakkollégium és az AEE Magyar Diáktagozatának soraiból.
     Kiadó: Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület