OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. március 11., péntek 17:29

A Normális Élet Pártja közleménye
    Budapest, 2022. március 11., péntek (OS) -

    A Normális Élet Pártja a szomszédban dúló háborúval kapcsolatban a béke előmozdítását támogatja, legelsősorban azt, hogy garanciák szülessenek arról, hogy a jelenlegi ukrán kormány fejezze be az ukrajnai orosz lakossággal szembeni katonai akciókat, mely a konfliktus egy kiváltó oka volt, másodsorban pedig, hogy Oroszország szüntesse be a katonai akciókat, és a felek üljenek tárgyalóasztalhoz. Sajnálatos, hogy hazánkban mindenki úgy beszél a békéről, hogy azt Oroszország sértette meg, holott a "békétlenség", - azaz az orosz etnikum elleni agresszió - az ukrán polgárháború esetén is elmondható. Támogatjuk a térség katonai alapú pacifikálását akár orosz részről is, amennyiben az a helyzet normalizálására irányul, és minimálisra csökkenti az ukrán lakosság szenvedését, és a legjobban megkíméli az ország infrastruktúráját.
Egyetértünk azzal, hogy az ukrán vezetés törekedjen egyben tartani Ukrajnát megakadályozva két független újorosz állam létrejövetelét, de azzal nem érthetünk egyet, hogy ezt erőszakkal tegye. A demokratikus önrendelkezés elvét tiszteletben kell tartanunk a két új állam esetén is, és elítéljük azt az európai gyakorlatot, hogy ebben a kérdésben a nagyhatalmi játszmák miatt nem vetődik fel a szuverenitás kérdése.
Megértjük az orosz fél aggodalmát is Ukrajna Nato csatlakozásával kapcsolatban, és elítéljük, hogy az atlanti blokk terjeszkedésével, újabb és újabb fegyverrendszerek telepítésével tovább provokálja Oroszországot
     Kiadó: Normális Élet Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.