OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2022. március 13., vasárnap 20:45

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) közleménye
    Budapest, 2022. március 13., vasárnap (OS) - A Magyar Újságírók Országos Szövetségének állásfoglalása a háborús uszítás visszaszorítása érdekében

    Az Európai Unió minden korábbi gyakorlathoz képest felgyorsította a döntéshozatalt az orosz ukrán háború miatt kezdeményezett szankciók ügyében, így az orosz propaganda csatornák kitiltását is követelve. Bizonyára a sietség lehet a magyarázata annak, hogy a RTR Planeta hírcsatorna átcsúszott a szűrőn. A háborút elítélő politikusokkal együtt a demokratikus nyilvánosság elkötelezett híveiként sürgetjük, hogy orvosolja a hibát az Európai Unió, mert vérfagyasztó, hogy Magyarországon és bizonyára másutt is Európában a nagy kábelszolgáltatók kínálatában még mindig elérhető az a hírcsatorna, (valójában álhír csatorna), amelyen még mindig különleges katonai műveletként beszélhetnek, orosz nyelven, Ukrajna Oroszország általi megtámadásáról. A propaganda adó szolgalelkűen követi a putyini narratívát, érzéketlen a háború okozta emberiség ellenes cselekedetekkel kapcsolatban.
Tudjuk, hogy a hazai kábelszolgáltatók gyorsabban levehetnek egy-egy programot a kínálatból, ha arra uniós szankció vonatkozik, de feltételezzük, hogy addig sem lesznek tétlenek a háborús uszítás terjesztésének minél gyorsabb megszüntetése érdekében.
Budapest, 2022. március 13.
Magyar Újságírók Országos Szövetsége
     Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.